Pseći keksi sa kikiriki puterom

Pseći keksi sa kikiriki puterom

Sastojci

  • 120gr ovsene žitarice (ja sam malo samljeo u brasno)
  • 120gr integralnog brašna
  • 30gr pšeničnog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2,5dcl vode
  • 250g kikiriki puter

Priprema

  • Ugrijati pećnicu na 180c i peci između 10 – 15 min
  • Pomjesati sve sastojke da tjesto bude kompaktno.
  • Razvaljati tjesto na 2-3 mm i modlama praviti oblike kakve zelimo ili samo rezati tjesto na kockice veličine po vašoj želji.
  • Sve staviti u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje.
  • Kad je peceno izvaditi iz rerne i staviti da se dobro ohladi a onda mozete staviti u neku teglu sa poklopcem i koristiti.
  • Vas pas ce biti sigurno zadovoljan ukusima.